Çay tadında tarifler
İnce belli bardakta içilmesi bir başka olan, sıcacık, halis muhlis bir Türk lezzetidir çay. Lezzetli bir çay içmek için ilk dikkat etmemiz gereken şey, şüphesiz çay seçimidir.
Damak tadımıza uygun olan çayı bulup doğru tekniklerle demlemek gerekir.
Çay, yalnızca demlenip içilecek bir içecek değildir, kurabiyelerde, keklerde de kullanılabilir.
Bugün size, çayın aromasını alabileceğimiz farklı lezzetler hazırladım.
Bakalım beğenecek misiniz...
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri, mikserle 3 dakika çırpıyoruz. Yağ, çay ve cevizleri ekleyerek karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı eliyoruz. Unla birlikte ekleyerek yumuşak kıvamlı kek hamuru elde ediyoruz. Hamuru, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
MALZEMELER
SÜTLÜ ÇAY
MALZEMELER
YAPILIŞI: Hazır sıcak çayınız varsa, sadece bir bardak sütü cezvede tam kaynamaya başlayınca ateşten alıyoruz, sonra içine yarım su bardağı sıcak çay demini döküyoruz. Şeker ya da tuz katarak afiyetle içiyoruz.
ÇAYLI-KAHVELİ KURABİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Oda sıcaklığındaki margarini, şekeri, sıvı yağı ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Çay, kahve ve vanilyayı ilave ediyoruz. Azar azar un ilave edip yoğuruyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İstersek, önce yumurta akına, sonra fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
TAVŞAN KANI ÇAYIN PÜF NOKTALARI
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.