İDİL ÇİMRİN

Hafize ana yemekleri

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi'nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öykülerini anlatan film serisi, gelmiş geçmiş en büyük efsanelerden biri olan 'Hababam Sınıfı'nın yemekhanesinde 'Hafize Ana'nın pişirdiği yemekleri yapıyorum bugün. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu öğrenciler, sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğini taşıyor. Hem oldukça basit, hem de geleneksel öğrenci yurdu yemekleri olma özelliği ile nostaljik olan bu yemekler nelermiş bir bakalım...
SALÇALI MAKARNA
YAPILIŞI: Makarnayı dilediğiniz kıvamda sıvı yağlı ve tuzlu kaynar suda haşlıyoruz. Domates salçasını, naneyi, iki tutam tuzu ve iki tutam karabiberi büyükçe ve çukur bir tavada veya tencerede zeytinyağın da iyice kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Haşlanmış makarnadan sosunuza iki-üç kepçe makarna suyu ekliyoruz ve beş dakika öyle pişiriyoruz. Makarnanın suyunu süzüyoruz ve sıcak sosun içine atıyoruz. Makarnayı sos ile iyice karıştırıyoruz
MALZEMELER
1 paket makarna
2 çorba kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Toz karabiber
Sıvı yağ
KURU KAYISI HOŞAFI
MALZEMELER
Orta kase büyüklüğünde kurutulmuş kuru kayısı
1 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm (Yoksa kuş üzümü de atılabilir)
1 su bardağı toz şeker
2-3 adet limon tuzu
1.5 litre su
YAPILIŞI: Orta boy tencere içine suyumuzu döküp üzerine şekeri ve limon tuzunu atıp ve baloncuk çıkana kadar kaynatıyoruz. Kaynayan suya kuş üzümlerini veya çekirdeksiz üzümlerini atıp ardından kayısıları ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika arası zaten kayısıların arası açılacak ve büyücektir. Eğer şeker az gelirse tekrar bir miktar sulandırıp toz şeker ilave edebilirsiniz. Ancak kayısı zaten tatlı bir meyvedir; dolayısıyla şekerle birleşecek ve kayısının kendi tadıyla daha tatlı olacaktır.
TAVUKLU PATATES YEMEĞİ
MALZEMELER
400 gr. tavuk göğüs eti
2 adet büyükçe patates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir çimdik kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
Tuz
2.5 su bardağı su
YAPILIŞI: Tavuk ve patatesleri, küp küp doğruyoruz. Tencereye yağ koyup önce tavukları tencereye alıyoruz, iki-üç dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz. Ardından patatesleri ve halka halka doğranmış soğanı ekliyoruz. Üçdört dakika da birlikte kavuruyoruz. Salçaları, kekik ve tuzu ekleyip bir-iki dakika daha kavuruyoruz. Sonra suyu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte, ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirip yemek tabağında servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.