Kurabiye canavarından tarifler
Kurabiyenin oluşumu tamamen şans eseri olarak ortaya çıkmış. Önceki dönemlerde kullanılmakta olan ve bir çeşit termometre görevi gören kurabiyeler; hamur şeklinde hazırlanarak ekmek fırını ve benzeri alanlarda, ekmekleri fırına sürülmeden önce fırının ısınıp ısınmadığını kontrol etme amaçlı yapılmaya başlanmış. Isı ölçmek ve fırının sıcaklığını kontrol etmek için kullanılan kurabiyeler, sonrasında ise ilk olarak M.S. 7'nci yüzyılda çikolatalı ve benzeri şekilde denenmeye başlanmış. Sonrasında ise 17'nci ve 18'inci yüzyılda sürekli olarak değişik şekillerde ve tatlarda üretilerek günümüze kadar gelmiş. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
DAMLA SAKIZLI KURABİYE
ÜZERI IÇIN:
YAPILIŞI: Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi koyup karıştırıyoruz. Ardından kaşık ile az az un ilavesi yaparak kurabiye hamurunu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru, elimizle parçalar kopararak yuvarlıyoruz ya da minik kalıplarla kesiyoruz. Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip 180 derecede pişiriyoruz. Üzeri çok az pembeleşince fırından alıyoruz. İlk sıcaklığı geçip biraz ılınınca da üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.
TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER
ÜZERI IÇIN:
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup yoğuruyoruz. Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartarak yuvarlıyoruz. Kurabiyeleri fırın tepsisine diziyoruz. 160 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alıyoruz.
KAVALA KURABİYESİ
MALZEMELER
ÜZERINE:
YAPILIŞI: İlk önce bademlerimizi iri çekip tavaya alıyoruz, üzerine bir su bardağı unu ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak beş-altı dakika, rengi dönene kadar güzelce kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakıyoruz. (Tamamen buz gibi soğumuş olması gerekiyor) Yoğurma kabımızın içine yumuşak margarin ve tereyağını alıyoruz. Aslında tamamen tereyağlı olması gerekir, orjinali budur ama ağır olduğu için ben yarı yarıya kullanmayı tercih ediyorum, seven tamamen tereyağı ile yapabilir. Yağların üzerine tüm malzemeyi ve soğumuş bademli un karışımını alarak iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz. Hamuru düz bir zeminde açıyoruz. Eğer yarım ay şeklinde kalıplarınız varsa onlarla şekil çıkartabilirsiniz ama yoksa benim gibi su bardağı ile keserek yarım ay şekli verebilirsiniz. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz, 180 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri serperek, çayın ya da kahvenin yanında servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.