Sürprizli sofra
Hafta sonunun hepimize pozitif enerji getirmesini diliyorum.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, davet sofralarına yakışacak üç pratik ve lezzetli tarife yer veriyorum:
Sebzeli piliç sarma, pembe kinoa salatası ve kahveli cevizli kup.
'Damak tadıma uydu' diye bir söz vardır.
Damak tadı diye bir şeyin aslında varolmadığını biliyor muydunuz?
Damak tadı diye ifade ettiğimiz şey, esasen damak hafızası. Damak hafızası denen konu ise, zaten bugüne kadar tattığımız lezzetlerin, damağımızda bir kriter oluşturması ve yeni tatlar tecrübe ettikçe de o kriterin daha net notalara ulaşması hadisesi değil mi?
Güzel lezzetleri yakalamak için, çok allayıp pullamaya gerek yok aslında.
Gün geçtikçe damağımın daha rafineleştiğini ve sadeleştiğini hissediyorum.
Çok sevdiğim bir söz şöyle:
'Azalınca çoğalır, sadeleştikçe özgürleşir insan...' Sertap Erener'in 'Sade' şarkısında söylediği gibi; 'Sakin, sade, böyle en iyisi. Demli, dingin boş inan ki ötesi...' Bugünlük benden bu kadar. Bana dileğiniz zamam idilikanınmutfağı@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
PEMBE KİNOA SALATASI
SÜSLEMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Kinoaları 10 dakika haşlıyoruz. Pancarı rondodan çekiyoruz. İçine zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Pembe harcı kinoalar ile karıştırıyoruz. Üzerini isterseniz mısır ve közlenmiş kırmızı biberle süslüyoruz.
KAHVELİ CEVIZLİ KUP
MALZEMELER
YAPILIŞI: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp kahveyi ilave ediyoruz. Mikserle aynı yöne çırpıyoruz. Ceviz içi ile karıştırıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.
PÜF NOKTASI
Köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız kıvamı daha güzel olur.
SEBZELİ PILIÇ SARMA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Zencefili rendeliyoruz. Derin bir kaba zencefil, balzamik sirke, sarımsak, nar ekşisi ve pekmez koyup harmanlıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz. Bu soslar, tavuğu yumuşak ve lezzetli yapacaktır. Soğanlara sırasıyla biberleri ve baharatları ekliyoruz. Biberlere küçük küçük doğranmış pazıyı ekliyoruz. Beşaltı dakika kapalı şekilde pişiriyoruz. Marine ettiğimiz tavuklara iç malzemesini paylaştırıyoruz. Bir dilim çedar peyniri koyup sarma şeklinde sarıp kürdanla tutturuyoruz. Tavukların iki tarafını çok az yağda kızartıyoruz. Daha sonra fırın kabına yerleştirip zeytinyağını ekleyip pişiriyoruz. Pişmesıne yakın rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine döküyoruz. 30 dakika sonra fırından çıkarıp servıs edebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.