Lahmacun yapmak çok kolay
İdilika'nın Mutfağı'nda hiç kimsenin hayır diyemeyeceği lahmacunu sizler için evde pişirdim. Lahmacun; açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, karabiber ve kırmızı biber gibi baharatlarla hazırlanan malzemenin sürülmesinin ardından taş fırında iyice pişirilen bir pide çeşidi. Mardin ve Şanlıurfa'ya ait olan lahmacun, bölgede közlenmiş patlıcanla beraber tüketiliyor. Üzerine roka ve hafif nar ekşisi gezdirmek, közlenmiş patlıcan ile enfes bir sonuç ortaya çıkarıyor. Biber salçası, fıstık, yeşil biber gibi malzemelerle de lahmacun çeşitlendirilebiliyor. Hatta vejetaryenler için sebzeli, peynirli lahmacunlar üreten yerler var.
BEŞ DAKİKADA LAHMACUN
Hazır yufkadan çıtır lahmacun ile evde beş dakikada bu lezzete ulaşabilirsiniz. İki yufkayı üst üste koyarak hazırladığımız tarif o kadar güzel bir sonuç veriyor ki, deneyerek görebilirsiniz. Üst malzemesini istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
LAHMACUN HAMURU
MALZEMELER
YAPILIŞI: Unu bir kabın içine eliyoruz. Mayayı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküp yoğuruyoruz. Yağladığımız bir kabın içine alıp kabarmasını bekliyoruz. Ardından hamuru tezgaha alıp bezeler kopartıyoruz. Her bezeyi merdane ile incecik açıyoruz.
GARANTİLİ HARÇ İLE LAHMACUN YAPIMI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Açtığımız hamurun içine harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. Teflon tavayı ısıtıp lahmacunu pişiriyoruz. Hamur kısmı pişince önceden ısıttığımız fırının ızgara bölümünde pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Servis ederken lahmacunun tam ortasına közlenmiş patlıcan, roka ve çok az nar ekşisi koyarsanız herkes bu lezzete bayılacaktır.
ŞİPŞAK LAHMACUN
MALZEMELER
KIYMALI HARÇ İÇİN:
YAPILIŞI: Kıymalı harç için; malzemeyi rondoda çekip kıyma ile karıştırıyoruz. Su ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp yufkaların arasına sürüyoruz. Yufkaları üst üste koyuyoruz. Bir tabak ya da çaydanlık kapağı yardımı ile kesiyoruz. Üzerine kıymalı harcı yayıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.