Akşama misafir var
Bugün mutfağa girdiğimde, ne zamandır olan kabak beğendiyi yapmak vardı aklımda. Patlıcan beğendiyi çok seven biri olarak, kabak beğendiye aşığım diyebilirim.
Ben bazen tavuk bonfile ile, bazen de soslu mitite köfteler ile servis ediyorum. Kuzu pirzola pişirmek hassas iştir.
Kimisi pirzolayı ve tüm etleri olduğu gibi sade halde sevdiği için pişirmeden önce hiçbir marinata gerek duymazken, kimisi de önceden marine etme taraftarıdır. Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman biraz sosta bekletme taraftarıyım.
BİBERLERİN EN KITIR HALİ
Fırında kıtır biberleri hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak hazırlayabiliyorum.
Son derece pratik ve sunum olarak da muazzam oluyor. Sadece biberlere değil, aynı iç harç ile domates ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor.
TATLI OLARAK YOĞURT
Kayısılı tatlı, annemle meşhur tatlımızdır. Ne zaman diyete girsek ve canımız tatlı istese hazırlarız ve aniden bizim tatlı ihtiyacımızı karşılarız.
Şimdiden hepinize süper bir hafta dilerim.
ÇITIR BIBERLER
MALZEMELER
KAYISILI PRATİK TATLI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kayısı püresini yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplara pay edip süsleyerek servis ediyoruz.
KABAK PÜRESİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA
MALZEMELER
KABAK PÜRESI IÇIN:
KUZU PİRZOLA İÇİN:
YAPILIŞI: Rendelenmiş kabakları sıvı yağda soteliyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaşar peyniri ekliyoruz. Pirzolaların sosu için bir kabın içine soğan suyu, süt, zeytinyağı ve biberiye koyuyoruz. Pirzolaları sosun içinde 25 dakika bekletiyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpip kızartıyoruz. Kabak beğendi üzerinde servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.