Yoğurtlu yaz tatlıları
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün süzme yoğurdun tatlılardaki kullanımlarına yer veriyorum. Süzme yoğurt, kremsi kıvamı ile bulunduğu yere hem nefis bir lezzet katıyor, hem de yoğun bir kıvam veriyor. Normalde yoğurt kullandığım yerlerde ben çoğunlukla süzme yoğurt kullanmayı tercih ediyorum. Bugün de süzme yoğurtlu cheesecake ve süzme yoğurtlu muhallebi tarifi verdim. Üzerlerini evdeki malzemelerle yapacağınız soslarla süsleyebilir ya da reçelle servis edebilirsiniz.
ACELE YOĞURTLU TATLI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Toz şeker, süzme yoğurt ve labneyi mikserle çırpıyoruz. Kedidillerini karışıma batırıyoruz ve borcama diziyoruz. İki kat olacak şekilde uygulayıp dinlenmeye bırakıyoruz.
ŞEFTALİLİ SÜZME YOĞURTLU CHEESECAKE
TABANI İÇİN:
KREMASI İÇİN:
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Kelepçeli kabımızın dibine yağlı kağıt sıkıştırıyoruz. Bisküvileri ve fındıkları rondoda çekiyoruz. Erimiş margarini ve sütü ekleyip karışırıyoruz, kabın dibine koyup elimizle bastırarak sıkıştırıyoruz. Kreması için; labne ve süzme yoğurdu çırpıyoruz. Şekeri ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz. Yumurtaları tek tek ekliyoruz. Limon kabuğu ve limon suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Karışımı bisküvilerin üzerine döküyoruz. 165 derece 45-55 dakika arası pişiriyoruz. Kenarları sabit ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutuyoruz. Sos için verilen malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıyoruz. Kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekliyoruz. Ilınınca soğumuş tatlının üzerine döküyoruz.
SÜZME YOĞURTLU MUHALLEBİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getiriyoruz. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurt ilave edip karıştırıyoruz. Süsleyerek servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.