30 dakikada enfes sofra
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün çok pratik ve çok sürprizli lezzetlerden oluşan bir menü hazırladım. 300 bölüm kadar, 30 dakikalık yemekler yaptığım bir yemek programı sunmuştum. O kadar çok 30 dakikada pişen yemek tarifi oluşturdum ki... Çalışan hanımlar ve beylerin günün yorgunluğuyla akşam yemeği hazırlamaktan çekinmesi, malzemeleri satın almak, bulaşıkları yıkamak gibi konular; işi içinden çıkılmaz hale getiriyor. Ancak göreceksiniz ki, lezzetli ve farklı yemekler hazırlamak hiç de zor değil. Kurutulmuş domatesten hazırladığım pane harcı, o kadar farklı ve lezzetli ki, mutlaka denemeniz lazım. Peki parmak patatesi sevmeyen var mıdır aramızda? Sarmısaklı, ekşili ve acılı sos, kızarmış patateslere o kadar yakışıyor ki; bir kilo patates kızartmasını tek başıma yiyebilirim! Bu arada, parmak patatesleri fırınlayıp sıcakken sosla da buluşturabilirsiniz.
KURUTULMUŞ DOMATES PANELI TAVUK
YAPILIŞI: Kurutulmuş domates ve galeta ununu çok az yağ ilavesi ile rondoda çekiyoruz. Tavukları, hazırladığımız pane harcına buluyoruz ve buzlukta 10 dakika dinlendiriyoruz. Teflon tavada ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Tavukları arkalı önlü pişiriyoruz.
MALZEMELER
SARIMSAKLI ACILI PAPATES
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Parmak şeklinde dilimeip kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrıca bir yerde ince kıyılmış sarımsak ve maydanozun içine acı sosu, limon suyu ve nar ekşisini ilave ediyoruz. Pulbiber de ekliyoruz. Karıştırdığımız sosu kızarttığımız patateslerin üzerine döküyoruz.
VİŞNELİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
ÜZERI IÇIN
YAPILIŞI: Muhallebi malzemelerini bir araya getirip ocağın altını açmadan önce iyice çırpıyoruz. Ardından orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Vişneli sos için tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Son olarak muhallebiyi cam bir kaba döküp üzerine vişneli sosu gezdirerek servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Muhallebiyi soğuttuktan sonra sosu ilave ederseniz, sos ile muhallebi birbirine karışmamış olur
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.