Bir bardak lezzet
Herkese merhabalar. Bugün sizlere evde yapabileceğimiz serinletici üç içecek hazırladım.
MİLKSHAKE SEVDASI
Milkshake, özellikle Amerika'da popüler olan ve birçok yerde satılan bir içecek. Hatta gerek Amerika, gerekse Avrupa'da sadece milkshake üzerine yoğunlaşmış zincir markalar da var. Bununla birlikte Türkiye'de de son yıllarda bilinirliği ve yaygınlığı arttı. İlk olarak 1880'lerde bulunduğu tahmin edilen milkshake, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez bir içeceği. İçindekiler genel olarak dondurma, buz, soğuk süt ve karıştırılması istenen ek malzemeler... Tercihe bağlı olarak muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, naneli ve daha birçok farklı içerikli milkshake hazırlamak mümkün. Buzlu kahve ise, dünyanın her yerinde çeşitli kahveler ve usullerle yaz mevsiminde hazırlanabiliyor. Soğuk kahveler arasında en meşhur olan ise frappe. Frappe, tesadüfen 1957 yılında Selanik Uluslararası Fuarı döneminde, dünyaca ünlü bir kahve firması tarafından icat edilmiş. Frappe, Fransızca dilinde karıştırılmış anlamına gelir. Bugünlük benden bu kadar.Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle..
MALZEMELER
ÜZERI IÇIN:
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri bir kaba koyup blendırdan geçiriyoruz. Daha sonra servis yapacağımız bardaklara döküp üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis ediyoruz.
ZENCEFİLLİ LİMONATA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Limon ve portakalları rendeliyoruz. Limon ve portakalın kalan meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Zencefili rendeliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp tüm malzemeleri bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da türbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Sulandırarak servis ediyoruz.
DONDURMALI KAHVE
MALZEMELER
ÜZERI IÇIN:
YAPILIŞI: 1/2 litrelik bir kavanoza sıcak su koyup üzerine kahveyi ekliyoruz. Kahveyi karıştırıp şeker ve süt ilave ediyoruz. Karışımı soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuyan kahveyi kavanoz içerisinde çalkalayıp soğutuyoruz. Bardağa döktüğümüz soğuk kahveyi, bir top dondurma ile servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.