Bayram sofrası
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda, mübarek Kurban Bayramı'nın son günü evinize gelecek misafirlerinize uygun tariflere yer veriyorum. Hepinizin şahane bir bayram geçirdiğini umut ediyor, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte daha nice bayramlar yaşamanızı Allah'tan diliyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle...
ŞEHRİYE PİLAVI EŞLİĞİNDE KUZU İNCİK
MALZEMELER
PİLAV İÇİN:
YAPILIŞI: Kuzu incikleri tencereye alıyoruz, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu tamamen çekince bir kaşık tereyağı ekleyip etleri kavurur gibi kızartıyoruz. Pilav için; şehriyeleri, zeytinyağında rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ekliyoruz, kaynayınca ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz, altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. Etleri pilavın üzerine koyarak servis ediyoruz.
ŞEKERSİZ KOMPOSTO
MALZEMELER
YAPILIŞI: Elmaları küçük küçük doğruyoruz. Kuru malzemeleri yıkıyoruz, üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladıktan beş dakikas sonra elma ve erikleri ekliyoruz.
KAKAOLU ŞEKERPARE
MALZEMELER
ŞERBETI IÇIN
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılık şerbetimizi döküyoruz.
SEMİZOTLU PATATES SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri küp küp, diğer malzemeleri dilediğimiz gibi doğruyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp arzuya göre sosunu ekleyip servis ediyoruz.
MANTARLI BÖREK
MALZEMELER
SOS İÇİN:
İÇİ İÇİN:
YAPILIŞI: Mantarları yıkayıp ince ince doğruyoruz. İçi için; doğradığımız soğanı, biberi ve domatesi sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine mantarları ve limon suyunu ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyor ve ocaktan alıyoruz. Sosu için; bir kaba yoğurdu, yumurtaları, erimiş yağı koyup karıştırıyoruz. Bir adet yufkayı düz bir zemine seriyoruz. Üzerine sosun yarısını döküp her tarafına yayıyoruz. İkinci yufkayı üzerine serip kalan sosu her yerine yayıyoruz. Üçüncü yufkayı serip 16 parçaya bölüyoruz. Her parçanın üzerine mantarlı harçtan paylaştırıyoruz. Sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.