Adana lezzetleri
4-5-6 Ekim tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen Adana Lezzet Festivali'ndeydim. Adana; her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü, geleneksel lezzetlerle donatılmış en iyi festival olma özelliğini elinden yine bırakmamıştı. Bu sene kadın kooperatiflerinin çoğalması beni etkileyen unsurlardan biriydi. Konuk şehir ve ülkelerin katıldığı festivalde 233 metre uzunluğundaki Adana kebabı ile Guiness rekoru kırıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
TAHİNLİ LAHANA SARMASI
MALZEMELER
DOLMA İÇİN:
SOSU İÇİN:
ARAP USULÜ NOHUTLU KURU PATLICAN DOLMASI
YAPILIŞI: Patlıcanları sıcak suda bekletin. Pirinçlerin üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Yumuşayan patlıcanların içine harcı doldurun. Üzerine sıcak su koyup pişmeye bırakın. Sarımsak, su, limon suyu ve kuru naneyi ekleyin. En son zeytinyağını da ilave edip karıştırın. Karışımı dolmaların üzerine gezdirip yemeği dinlendirin.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
KARAKUŞ TATLISI
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Şerbet için; şeker, su ve limonu bir tencereye alıp 20-25 dakika kadar kaynatın. Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve altı adet bezeye ayırın. Her bezenin altına ve üstüne nişasta serperek açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkayı dört-beş parmak genişliğinde katlayın. Takriben 3 santim aralıklarla ceviz dizip kalan yufkayı da cevizin üzerine aynı şekilde katlayın. Cevizlerin aralarında kalan boşlukları iki parmağınızla sıktırın. Sıktırdığınız yerleri kesin. Tatlıları kızgın yağa atın ve ve ocağın altını kısın. Her iki tarafını da kızartın. Kızarmış tatlıları soğuk şerbete atın. Şerbetin içinde fazla bekletmeden alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.