Karabuğdayı tanıyalım
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün sağlık dostu, 5 çayına yakışacak tarifler var.
Zayıflama programımda zaman zaman karabuğday ile beslendiğim öğünlerim oldu.
Bazen karabuğday unu ile ekmek yaptım, kızartıp kahvaltımda yedim. Bazen de karabuğdayı salata olarak tükettim.
Aslında karabuğday, hepimizin hayatına son senelerde girdi.
Karabuğday; diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol, obezite ve çölyak gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanılması önerilen sağlıklı besinlerden biri. Şimdi tariflerimi sizlerle paylaşıyorum...
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
KARABUĞDAY UNLU KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz, üzerine şeker katıp mikserle çırpıyoruz. Üzerine zeytinyağı ve süt katıp çırpıyoruz. Kabartma tozu, vanilya, damla çikolata ve unu katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
KARABUĞDAY UNLU POĞAÇA
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Önce yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpıyoruz. Daha sonra orta boy havucu rendenin en ince yeri ile rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz. Havuç ile beraber karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Son olarak karbonat, sirke, karabuğday ununu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Küçük kalıplara kaşık yardımı ile döküyoruz. 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
KARABUĞDAY UNLU KURABİYE
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI:
Kabartma tozu, vanilya, un, nişasta, ceviz ve üzüm hariç tüm malzemeleri şeker eriyene kadar yoğuruyoruz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. Cevizden biraz büyük toplar yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerlerine bir yemek kaşığı su ile açtığımız yumurta sarısı sürüyoruz. Üzerlerine toz şeker ve Hindistan cevizi serpiyoruz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.