30 dakikada nefis sofra
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis bir menü hazırladım. Her hafta 30 dakikada hazırlayabileceğiniz sofralar kuruyorum. Soranlar oluyordur, 'Saat mi kuruyorsun bunları hazırlarken?' diye. Hayır tabii ki ancak birçok kez denedim, 300 bölüm '30 Dakikalık Yemekler' isimli yemek programı yapmıştım. 30 dakikada bazen üç, bazen dört, bazen de esaslı tek bir yemek hazırlayabiliriz. Özellikle çalışan kadınların işine yarayacaktır bu tarifler.
TAHİN, SUCUK, PATLICAN
Tahinli patlıcan ezme yatağında sucuk köfteyi denemenizi öneririm. Türk damak tadına en uygun lezzetlerden biri. Temelde köz patlıcan veya yoğurtlu patlıcan ezme ya da patlıcan beğendi gibi türlü türlü patlıcan yatağında yemekler hazırlanırken, tahinli patlıcan ezmesi lezzeti ile fark yaratıyor. Meze olarak da sunulabilir, kanepe üstlerine de sürülebilir. Sucuk köftesi ise bana göre çok esprili bir yemek çünkü kıymanın içinde, rondodan çekilmiş sucuk var.
HAVALI SOFRALAR
Havalı sofralar hazırlamanın, ön hazırlık gerektiren ve vakit alan bir şey olduğunu düşünüyoruz. Oysa ki, aslında her şey mutfağınızda yeterli malzeme olup olmamasına bağlı. Dört dörtlük davet sofrası hazırlamak özen gerektirir ama tüm günü yemek yaparak geçirmeye gerek yok. Bu menü hem çok havalı, hem de hazırlamak 30 dakika alıyor.
BUĞDAY SALATASI
YAPILIŞI: Marul yıkanır ve içinden çanaklar çıkarılır. Biberler minik minik doğranır ve tüm malzeme iyice karıştırılıp salata kaselerine doldurulur.
MALZEMELER
FIRINDA NEFIS HELVA
YAPILIŞI: Tahin helva ve havuç rendelenir. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu ile ezilir. Güveç kaplara konup nar ile süslenerek servis edilir.
MALZEMELER
TAHİNLİ PATLICAN EZME YATAĞINDA SUCUK KÖFTESİ
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
SUCUK KÖFTESI İÇİN:
YAPILIŞI: Patlıcanlar ızgarada közlenir. Soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla patlıcanların içi çıkartılır ve çatal ile iyice ezilir. Ya da hazır konserve közlenmiş patlıcan kullanılır. Yarım limonun suyu katılarak karıştırılır. Bir kasenin içerisine yoğurt, tahin, ezilmiş sarımsak, tuz, zeytinyağı katılarak karıştırılır. Ezilmiş patlıcanın içerisine alınarak karıştırılır. Maydanoz ilave edilerek renklendirilir. Sucuklar doğanır ve rondoda çekilir. İçine kıyma, soğan ve baharatlar eklenerek robotta çekmeye devam edilir. En son ekmek ilavesiyle yoğurulur, şekil verilir. Teflon tavada arkalı önlü pişirilir. Tahinli patlıcan ezme üzerinde servis edilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.