Geleneksel lezzetlere sürpriz dokunuşlar
Herkese merhaba. Bugün size beni son derece etkileyen lezzetlerden bahsedeceğim. Sevgili dostum Meral'in önerisi ile geçtiğimiz günlerde Caddebostan'daki Nazende Restaurant'a gittim.
SÜRPRİZLİ MENÜ
Restoranda servis edilen yemekler beni o kadar etkiledi ki, hemen mutfaklarına girip bu lezzetlerin tariflerini sizler için öğrenmem kaçınılmazdı. Uluç Bey, her gün başka bir menü çıkartıyor. Bu nedenle her an yeni bir sürprizle karşılaşabileceğiniz bir mutfağa sahip Nazende. Sürpriz pide, nohutlu işkembe yahni ve mercimek favanın tariflerini öğrenip sizlerle paylaşıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dilekleri ile...
SÜRPRİZ PİDE
MALZEMELER
PİDE İÇİN:
ÜZERI İÇİN:
YAPILIŞI:
Hamur malzemesini yoğurup mayalandırıyoruz. Ardından pide hamurunu mini lahmacun ölçüsünde açıyoruz. Üstüne dana kaburga kıyması, soğan, karabiber, tuz ile harmanladığımız harcı seriyoruz. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üç-beş dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızda üstüne sadece yumurta sarısı koyuyoruz.
NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİ
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Soğanları minik minik doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz... Ardından salça ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz... Sonrasında işkembe ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Nohutları da ekliyoruz. Tuz, kimyon ve yeteri kadar su koyup düdüklünün kapağını kapatıp bir saat pişiriyoruz.
MERCİMEK FAVA
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Mercimek ve pirinci kaynatıyoruz. Soğanları doğrayıp karamelize ediyoruz. Yumuşayınca içine yaptığımız karamelize soğandan bir miktar koyuyoruz. Sarımsak, pul biber, tuz ve kimyon ilave edip püre kıvamına getiriyoruz. Sonra tekrar karamelize soğan ekleyip sunuyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.