Ev yapımı boğaz pastili nasıl yapılır?
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bugünlerde, doğal yollar ile evde kendimizin üretebileceği boğaz pastillerine yer veriyorum.
ÇANTADAKİ FERAHLIK
Sizin de uyanır uyanmaz boğazınızda hafif bir kaşıntı oluyor, bu durum gün boyu bir huzursuzluk ve öksürük nöbetleri halinde devam ediyorsa pastillere pek de yabancı sayılmazsınız. İşte şimdi çantasında her zaman pastil bulunduran, her öksürene hemen çıkarıp pastil uzatanlara da, hasta olup etrafta "Pastili olan var mı?" diye gezenlere de iyi gelecek bir haberim var. Artık bütçenizi sarsmadan, pastil paketinin dibini görünce üzülmeden, etrafınızdaki insanlardan pastil istemek zorunda kalmadan, en önemlisi de pastilden yararlanırken içindeki kimyasal maddelerden etkilenmeden bugünleri geçirebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu ve sağlıklı sofralarda buluşabilmek dileği ile.
EV YAPIMI BOĞAZ PASTİLİ
MALZEMELER
NANELİ PASTİL
YAPILIŞI:
Tüm karışımı 5 dk kaynatıp süzüyoruz. 1 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz. 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Yağlı kağıt serili bir tepsiye kaşıkla döküyoruz.
MALZEMELER
PEKMEZLİ PASTİL
YAPILIŞI: Bir su bardağı toz şeker ile yarım su bardağı suyu bir tencerede eritin. Şekeri erittikten sonra ocağın altını düşük seviyeye alın içerisine 5-6 adet karanfili ezip koyun. Ardından zerdeçal ve bir çay kaşığı toz zencefil koyun. Bir çay kaşığından az tarçını da koyup karıştırın. Sonra bir silme çay kaşığı acı toz biber ve yine 1 silme çay kaşığı karabiber koyun. İçine iki yemek kaşığı pekmez atın. Ardından limonu da sıkıp karıştırın. Yaklaşık 40-45 dakika düşük ateşte kıvam alana kadar karıştırın. Kıvamı yakaladıysanız yağlı kağıdın üzerine damlalar yaparak şekil verin. Ama çabuk olun çünkü donacaktır. Sonra ister pudra şekerine bulayın ister nişastayla küçük bir tabaka yapın. Kavanoza alıp dolaba atın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.