Sebze suları ile şifalı tarifler
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirici şifalı sebze sularına yer veriyorum. Sebze ve meyveler, bağışıklık sistemi için önemli olan antioksidanlar bakımından zengin olduğu için bizi gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı korur. Sebze suları, asitli ve gazlı içeceklerin aksine günlük sıvı ihtiyacımıza da destek olur. B12 vitamini hariç diğer B grubu vitaminleri içerir. Bu vitaminlerin en önemli işlevi; metabolizmanın ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlamasıdır. Öte yandan sebzelerin toksin atıcı özelliklerinden dolayı vücudumuzun temizlenmesinde de önemli görevleri vardır. Sebzelerin suyunu içmek yerine blender'dan geçirerek posalı haliyle tüketmek ise bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bugünlük bu kadar. Bana istediğinizde idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
YEŞİL SEBZE SUYU
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri yıkayıp katı meyve sıkacağından geçiriyoruz ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketiyoruz.
KIRMIZI SEBZE SUYU
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sebze ve meyveleri yıkayıp katı meyve sıkacağından geçiriyoruz ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketiyoruz.
KİVİLİ ISPANAK SUYU
MALZEMELER
YAPILIŞI: Malzemeleri yıkayıp katı meyve sıkacağından geçiriyoruz ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketiyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.