Soğuk algınlığına iyi gelen çaylar
Son günlerde hepimiz, vücudumuzun bağışıklık sistemi zayıflamaya başlarsa diye korkuyoruz, koronavirüs, grip, nezle gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskiyle yaşıyoruz. Vücut direncinin düşmesi yaraların daha yavaş iyileşmesine, doku iltihaplanmalarına, kaslarda zayıflamalara ve kronik yorgunluk sendromu gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Tam bu noktada devreye giren kış çayları bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı etkin bir koruma sistemi sağlar. Her bitki çayı bileşeninin doğal yapısı birbirinden farklıdır. Bazı bitki çayları aşırı demlendiğinde acılaşır ve bazıları da suda beklediğinde fazlaca şişer. Doğru demleme teknikleri ve doğru miktarda karıştırılan bitkiler ile bağışıklık güçlendirici ilaç etkisine sahip kış çayı elde edilebilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
GRİP ÇAYI
YAPILIŞI: Bal hariç bütün malzemeler kabuklu bir şekilde iri iri kesilip tarçın ve karanfille birlikte bir miktar suda kaynatılır. Kaynayınca bardağa süzülüp 1 tatlı kaşığı balla içilir.
VİTAMİN ÇAYI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri 4 su bardağı suda kaynatıp servis edin.
ISIRGAN OTLU ÇAY
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri 4-5 dakika boyunca kaynatın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.