Pratik akşam yemeği
İdilika'nın çok acele sofrasında bugün buz gibi günlere yakışır sıcacık kremalı bir pazı çorbası var. Bonfileye kim hayır diyebilir ki... Bugün, enfes bir tavuk sosu ile karşınızdayım. Ardından da nefis meyveli bir tatlımız var. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
PAZI ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pazıların yapraklarını yıkıyoruz, beş dakika haşlayıp süzüyoruz. Piyazlık doğranmış soğanı katıyoruz dört-beş dakika kavurup unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Tuzu ve et suyunu ekleyip orta ateşe pişiriyoruz. Pazıları ilave edip bir-iki dakika daha pişirdikten sonra kremayı ilave ediyoruz. Blender'dan geçirip servis ediyoruz.
VİŞNELİ AYVA TATLISI
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Ortadan kesip içini oyuyoruz. Tencereye ayvaları koyuyoruz. Her ayvanın üstüne 2 kaşık şeker koyuyoruz. Suyu, vişne suyunu, kabuk tarçını, karanfil ve ayva çekirdeklerini koyuyoruz. Üzerlerindeki şeker eriyince iki tarafınında kırmızı renk alması için ayvaları ters çeviriyoruz.n. Ayva yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
SOSLU TAVUK BONFİLE
MALZEMELER
MARİNE İÇİN:
YAPILIŞI: Marinat malzemelerini hazırlıyoruz, bonfileleri 20 dakika marine ediyoruz. Sos için; havuç ve mantarı doğruyoruz, yüksek ateşte soteliyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz. Baharatları ve sotelediğimiz havuç ve mantarları ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavuk dilimlerini yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.