Ekonomik sofra
29.90 TL'ye sofra hedefimi bugün de tutturduğum için çok mutluyum, Dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar bütün tabakları barındıran çok güzel bir sofra oldu bence. Bugün size tatlı olarak önerdiğim muhallebiyi bence mutlaka denemelisiniz. Yıllar önce bir muhallebicide denemiştim; onlar sadece portakal kabuğu koymuşlardı, bayılmıştım. Ben hurma ilavesiyle pişirdim. Bir kase asla yeterli olmuyor. Daha hafif tatlıları seviyorsanız şeker ölçüsünü azaltabilirsiniz çünkü hurma zaten şekerli lezzeti olan bir meyve. Buyurun o zaman ekonomik soframa, hepiniz davetlisiniz.
KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI
SERVIS İÇİN:
YAPILIŞI: Patlıcanları közlüyoruz, kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Yağları bir tencereye koyup eritiyoruz, unu ilave edip kavuruyoruz. İçine doğanmış közlenmiş patlıcanları ilave ediyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar su ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz, arzuya göre acı ilavesi yapabilirsiniz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıyoruz, kremayı ekleyip iki dakika daha kaynatıp blender'dan geçiriyoruz. Servis ederken labne ve süzme yoğurdu karıştırıp kaseye bir kaşık koyup çorbayı üstüne döküyoruz ve çorbayı içerken kaşığa gelen bu enfes lezzetin ne olduğunu soran kimseye söylemiyoruz.
HURMALI MUHALLEBİ
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. Hurmaları doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine hurmaları ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz
HİNDİ İLE KARNIYARIK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğruyoruz ve soteliyoruz. Pişince hindi etlerini ilave ediyoruz, pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz tuz karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız patlıcanların ortasına hindili harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz çeri domatesler ile süsleyebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.