Mangal mevsimi
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yaz sofralarının vazgeçilmez geleneği mangal konusunu mercek altına alıyorum. Mangalda yapılan etin lezzeti ve bu lezzetin mangalın başındaki kişiye bağlı olduğu tartışılmaz bir gerçek. Herkes mangalın başına geçtiğinde bu işin ehli sayılır fakat o iş tam da öyle değildir. Mesela ben... Senelerdir gastronomik çalışmalar yapıyorum, ancak mangal üzerine bir yazı yazmak için bilgisayar başına oturduğumda bu konu hakkında pek de bir şey bilmediğimi fark ettim. Kabul edelim hanımlar; dolmalar, börekler, en havalı altın günlerine yaraşır kısırlar bizim işimiz, ancak mangal tamamen erkeklerin işi. Ben de bu işin ustası bir arkadaşımdan yardım aldım. Mangal konusu bir günde bitirilebilecek gibi değil. Bu yazıyı mangala giriş gibi kabul edelim. Bugünlük benden bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişizdir. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
BİFTEK YA DA PİRZOLA TERBİYESİ
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, eti en az 5 saat bu sosta bekletiyoruz.
KUSURSUZ BİR MANGAL İÇİN İPUÇLARI
MANGALDA ÇITIR TAVUK KANATLARI İÇİN MARİNAT
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tavuk kanatlarını bu sosa bulayarak 6-8 saat buzdolabında bekletiyoruz. En geç pişen tavuk kanatları olduğu için, mangala ilk önce onları koyuyoruz.
PÜF NOKTASI
Daha çıtır olmasını isterseniz yarım limon suyu sıkabilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.