Bayat ekmekleri ne yapalım?
Ekmek, sofralarımızın baştacı... Onsuz oluyor mu? Kimisi için asla olmuyor, ancak ben yaklaşık 9 ay önce ekmeği hayatımdan neredeyse çıkardım ve tam 8 kilo verdim. Belki benim bünyem böyle tepki verdi, tabii ki herkese tavsiye etmiyorum. Diğer yandan en üzüldüğüm şeylerden birisi evlerimize yenmek üzere aldığımız ekmeklerin bayatlayıp atılması. Kalan ekmekleri değerlendireceğiniz onlarca tarif yayınladık bugüne kadar, ancak ben bugün onlara yenilerini ekliyorum. Ey ev ekonomisinde çığır açan okuyucu... Sözüm sizlere, bu tarifleri not almayı unutmayın. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
MALZEMELER
KEK İÇİN:
ŞERBET İÇİN:
KREMASI İÇİN:
YAPILIŞI: Şeker ve su kaynayınca limonu damlatıp 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz. Kek için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra tahta kaşıkla yağ, su ve ekmek içini ekleyip karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya, cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama koyup 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Fırında ilk sıcağı çıkınca, soğuk şerbeti kekimizin üzerine döküyoruz. Kreması için süt, şeker, un ve vanilyayi karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kapatıp tereyağı ekliyoruz. Krema ılık olunca da toz krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz. Keki kremayla kaplayıp süsleyerek servis ediyoruz.
BAYAT EKMEKLİ OMLET
MALZEMELER
YAPILIŞI: Ekmekleri küp doğruyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta, süt, peynir ve tuzu karıştırıyoruz. Kızaran ekmeğin üzerine döküyoruz. Bir tarafı iyice pişince kapak yardımıyla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.
EKMEKLİ KURABİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Malzemeleri sırayla karıştırıyoruz. Hamuru hazırlıyoruz. Sonra yuvarlak şekil veriyoruz. Önce yumurta akına, sonra da ekmek kırıntısına batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip fırınlıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.