Yaz sofrası
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yaz sofralarına yakışacak lezzetli mi lezzetli bir menü var. Çok havalı olmasına rağmen aslında hazırlaması çok basit olan soslu bir et yemeği, rengarenk bir pilav ve pancarlı humus. Gösterişli sofralar hazırlamak sanıldığının aksine uzun zaman ve yüksek bütçe gerektirmiyor. Son derece ekonomik malzeme alternatifleri ve sistemli ve pratik bir hazırlanma aşaması ile misafirlerinizi rahatlıkla ağırlayıp herkesin yemeklerinize şapka çıkarmasına sebep olabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
TATLI EKŞİ SOSLU ET SOTE
YAPILIŞI: Etleri doğrayın. Kendi yağında pembeleşene kadar çevirin. Tuz, sarımsak, biber serpip karıştırın. Küçük bir sos tavasında et suyu, elma sirkesi, soya sosu ve ketçabı karıştırıp etlerin üzerine dökün. Sosu hafif çekinceye kadar pişirin.
ZERDEÇALLI ÜZÜMLÜ PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pirinçleri yarım saat tuzlu suda bekletin ve ardından bol soğuk su ile yıkayıp süzün. Tencereye tereyağı koyup pirinçleri kavurun. Üzerine sıcak suyu, zerdeçalı, kuru üzümleri ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin.
PANCARLI HUMUS
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pancarları yıkadıktan sonra kurulayın ve folyoya sarıp fırın tepsisine alın. 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp folyolarını açın, kabuklarını soyup rondoda püre haline getirin. Pancarları geniş bir karıştırma kabına aktarın. Nohutları, içine zeytinyağının yarısını koyarak rondoda çekin Nohutlar püre haline gelince pancarların üzerine alın. Tahin, kimyon, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini de ilave edip malzemeler kıvam alana kadar karıştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.