Taze incir zamanı
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, tam da mevsimiyken taze incirleri konuk ediyoruz. Biz Egelilerin tabiri ile bardacık, yani dışı beyaz içi kırmızı olan incir, bu mevsim damaklarımızın vazgeçilmezi oluyor. Sizin için taze incirler ile hazırladığım alternatif üç tarifi bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
İNCİRLİ KURABİYE
Yarım paket eritilmiş tereyağı
İÇ HARCI İÇİN:
ÜZERI İÇİN:
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken küçük bir tavada, soyup minik minik doğradığımız incirlerin üzerine şekeri atıp orta ateşte çeviriyoruz. İçine ceviz ve tarçını ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Dinlenen hamuru üç bezeye ayırıp merdaneyle açıp kare şekiller veriyoruz. Ortalarına iç harcını koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
TAZE İNCİRLİ KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvıyağı ilave ediyoruz. Tüm kuru malzemeyi eleyerek ekliyoruz. En son incirleri minik minik doğrayıp karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişiriyoruz.
İNCİRLİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Süt, un, nişasta ve şekeri pişiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket toz krem şanti ilave edip mikser ile çırpıyoruz. Bu sırada incirleri soyup ince ince kıyıyoruz. Muhallebiye ilave edip servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.