Üç adımda Uzak Doğu sofrası
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çok uzaklara doğru bir yolculuk yapıyoruz. Artık Uzak Doğu lezzetlerine ulaşmak zor değil. Çok basit gündelik malzemeler ile Uzak Doğu mutfağına ait yemekleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
UZAKDOĞU PİLAVI
YAPILIŞI: Pirinci haşlıyoruz. Zeyinyağını kızdırıp sarımsak, soğan ve havuçları ilave ediyoruz. Pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz. Üç yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak pişiriyoruz, küçük parçalara bölerek tencereye ilave ediyoruz. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı katıyoruz. Soğanlar piştikten sonra servis yapıyoruz.
BALLI LİMONLU TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz, uzunlamasına kestiğimiz tavukları bu karışıma ekleyip harmanlıyoruz. Isınan tavaya tavukları diziyoruz. Tavaya yağ koymuyoruz. Bir tarafı kızarana kadar hiç çevirmiyoruz. Kızarınca servis tabağına alıyoruz. Üzerine limon sıkıp bal gezdirerek servis ediyoruz.
TAVUKLU UZAK DOĞU ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Mantarları ikiye bölüyoruz. Bir kapta suyu kaynatıp içerisine lemongrass ve limon yapraklarını katıp tavuk ve mantarları da ilave ettikten sonra 3-5 dakika pişiriyoruz. İçine biraz Hindistan cevizi sütü ilave ediyoruz. En son çili ezmesi, tavuk suyu, limon suyu ve çili biberlerini ilave ederek tatlandırıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.