Mangal mevsimi bitmeden
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yaz sofralarının vazgeçilmez geleneği mangal konusunu mercek altına alıyorum. Mangalda yapılan etin lezzeti ve bu lezzetin mangalın başındaki kişiye bağlı olduğu tartışılmaz bir gerçek. Herkes mangalın başına geçtiğinde bu işin ehli sayılır fakat o iş tam da öyle değildir. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikanin.mutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
PATLICAN KUMPİR
YAPILIŞI: Patlıcanı deliyoruz ve folyo ile kaplıyoruz. Mangal közünün içine bırakıyoruz. Pişince ortasını açıp tereyağı ve tuz ile karıştırıyoruz. Kaşar peyniri ve baharatları ilave edip hepsini iyice yediriyoruz.
MALZEMELER
PİRZOLA TERBİYESİ
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırarak eti en az 5 saat bu sosta bekletiyoruz. Mangalda pişiriyoruz.
MALZEMELER
4 PARÇA İÇİN,
TAVUK KANADI
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tavuk kanatlarını bu sosa bulayarak 6-8 saat buzdolabında bekletiyoruz. En geç pişen tavuk kanatları olduğu için mangala ilk önce onları koyuyoruz.
MALZEMELER
PÜF NOKTASI
Daha çıtır olmasını isterseniz yarım limon suyu sıkabilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.