Sıra dışı aşureler
Malum aşure ayı içindeyiz. Her evde aşure pişiyor. Siz de benim gibi aşure tadını yılın her ayında arayanlardansanız, sizin için sıra dışı aşure lezzetleri hazırladım. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
AŞURE KEK
AŞURE KURABİYE
MALZEMELER
HAMURU IÇIN:
İÇi iÇiN:
ÜZERi iÇiN:
YAPILIŞI: Kuru meyveleri ıslatıp ardından doğruyoruz. Diğer tarafta elmaları rendeliyoruz. Kuru meyveleri elmalarla karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince şekeri ve tarçını ilave edip beş dakikada bu şekilde karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Un ve kabartma tozu hariç, hamur için verilen malzemeleri karıştırıyoruz. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamur alarak yuvarlak açıyoruz ve içine hazırladığımız malzemeden bir tatlı kaşığı koyup kapatıyoruz. Üzerine fırçayla yumurta akı sürdükten sonra fındık parçalarını üzerine koyuyoruz. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pekmez gezdiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.