İDİL ÇİMRİN

Kahveden beklenenin çok ötesi...

Bugün benim için çok özel bir kişinin, birbirinden özel kahve tarifleri ile sizlerleyim. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün; ürettiği sıra dışı kahveler ile kahve camiasına damgasını vurmaya kararlı Neco ve Dilara Kılıç'ın Bodrum'daki mekanları Tinto'dayız..
NEFİS TATLAR
Gastronomi adına her türlü lezzeti deneyen bendeniz İdilika, Tinto'nun hayalperest kahvelerine tek kelime ile hayran kaldım. Hayalperest diyorum çünkü her birinin apayrı hikayeleri var. Bir hayalin peşinden deneme yanılma yöntemi ile sürpriz lezzetlere ulaşan ikili, hayatımda tanıdığım en inovatif çift. Sevgili Dilara'ya ve Tinto'ya bu şahane tarifler için çok teşekkür ediyorum ve Bodrum'dan damağımda nefis kahve tatları ve unutulmaz anılar ile ayrılıyorum. Umarım siz de dener ve seversiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
SAKIZLI SOĞUK KAHVE
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı damla sakızı marmelatı
1 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı granül kahve
Buz
YAPILIŞI: Bir buçuk tatlı kaşığı granül kahveyi bir yemek kaşığı sıcak suda çözdürüyoruz. Sonrasında blendıra bir su bardağı sütü ve bir tatlı kaşığı damla sakızı marmelatını, buzu ve çözülen kahveyi ekleyerek karıştırıyoruz. Buzlar kar kıvamına gelinceye kadar karıştırdığımız kahveyi cam bir bardağa alıp isteğe bağlı üstüne krem şanti dökerek servis ediyoruz.
SONBAHAR KAHVESİ
MALZEMELER
Toz tarçın
Toz zencefil
Toz karanfil
Toz yenibahar
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
YAPILIŞI:
Toz baharatların hepsini çay kaşığının ucu kadar alıp bir su bardağı sütün içine ekleyerek ısıtıyoruz. Isınan kahveyi fincanımıza alarak isteğe bağlı krem şanti ve toz tarçın ekleyerek servis ediyoruz.
PANCARLI LATTE
MALZEMELER
2 tatlı kaşığı filtre kahve
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı pancar
YAPILIŞI: 2 tatlı kaşığı filtre kahveyi cezvede ısıtıp süzgeç ile telvesini ayırıyoruz. Yarım su bardağı sütümüzü içine pancar ekleyerek ısıtıyoruz. Yarısını bardağa alıyoruz, diğer yarısını mikserle çırpıp köpük haline getiriyoruz. Köpük haline gelen sütü de bardağa ilave edip telvesini ayırdığımız kahveyi yavaşça sütlü bardağımıza ekliyoruz. Mikser ile çırpıp uğraşmak istemezseniz kalın camlı sağlam bir kavanozda çalkalayabilir, french press'in içine alıp hızlıca açıp kapatabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.