Sürpriz barbunya lezzetleri
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün barbunya var. Barbunya deyince hemen hepimizin aklına pilakisi geliyor değil mi? Barbunyanın sofralarımızdaki rolünün zeytinyağlı olmasına o kadar alışığız ki, vitamin deposu olan bu sebzeyi başka şekilde tüketmek aklımıza gelmiyor. Ben bugün sizlere, barbunya salatası, yoğurtlu şahane bir barbunya mezesinin tarifini de hazırladım. Bakalım beğenecek misiniz?
YOĞURTLU BARBUNYA MEZESİ
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Haşlanmış barbunyanın suyunu süzüyoruz. Tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz. Rendelenmiş havuçları ilave edip kavuruyoruz. Közlenmiş kırmızı biberleri küp küp doğruyoruz. Ceviz, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştırma kabına alıyoruz. Barbunya ve havucu ilave edip karıştırıyoruz. Sosu için; süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırıp çırpıyoruz. Hazırlanan sosu salata malzemesi ile karıştırıp servis ediyoruz.
BARBUNYA SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi minik minik doğruyoruz. Üzerine yağ, limon ve tuzu ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
BARBUNYALI TAZE FASULYE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Barbunyaları kara suyu çıkana kadar haşlıyoruz. Soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Taze fasulyeleri ayıklayıp ilave ediyoruz. Küp doğranmış domatesleri ve yarı haşlanmış barbunyaları koyup sebzelerin seviyesinde sıcak su, şeker ve tuz koyuyoruz. Altını kapattıktan sonra zeytinyağı döküyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.