Akşama ne pişirsem?
Bu akşam misafirlerim için farklı bir sofra hazırlamak istiyorum. Hem sıra dışı olsun, şaşırtsın, hem de geleneksel bir havada olsun ve en önemlisi doyurucu olsun.
RİSOTTO MU KEŞKEK Mİ?
Risotto demişken; risottonun olmazsa olmaz detaylarından birisi nişastası sebebiyle Arborio pirincidir. Arborio pirinci, ülkemizde yüksek fiyatlı olduğundan ben bizim pilavlık pirinç ile denedim. Sonuç gerçekten inanılmaz oldu. Parmesan peynirini bile tarifime eklemedim, biz Türklerin mutfaklarında kullanmaya alışık oldukları eski kaşar peyniri ile benzer tadı yakalamaya çalıştım. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
FINDIKLI RULO BAKLAVA
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Baklava yufkalarını yağlayıp fındık içini serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıp dört parmak genişliğinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbeti önceden hazırlayıp sıcak baklavanın üzerine döküyoruz vetabaklara dik bir şekilde dizip servis ediyoruz.
NAR EKŞİLİ HİNDİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir kasenin içinde portakal suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Bir fırın torbasının içine karışımı ve hindi göğüslerini atıp hepsini harmanlıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu bir tavada çektiriyoruz, servis ederken hindi etinin üzerine döküyoruz.
TAVUKLU PİRİNÇLİ KEŞKEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Geniş bir tavada tereyağını eritiyoruz. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavuruyoruz. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika kavuruyoruz. Haşlanıp tiftilmiş tavuk etlerini ekleyip karıştırıyoruz. Tavuk suyundan kepçe ile yavaş yavaş ilave edip pirince çektiriyoruz. Pirinç yumuşayınca ocaktan alıyoruz. Servis tabağına alıp rendelenmiş eski kaşar peyniri serpiştirip servis yapıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.