Adana lezzet festivali
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ndeyiz... Ancak bu senenin farkı, pandemi sebebiyle festivalin dijital olarak gerçekleşmesi. Yani festival alanında tezgahlar yoktu. Sosyal mesafe kurallarına uyarak izlediğimiz gastro şovlar inanılmazdı. Emeği geçen herkese teşekkürler...
TAHİNLİ LAHANA SARMASI
YAPILIŞI: Lahanaları temizleyin ve yapraklarını ayırın. Büyük bir tencerede bol tuzlu su içinde 15-20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Harcı için; nohudu mutfak robotundan geçirin, kıyılmış soğanı, yıkanmış süzülmüş pirinci, doğranmış domatesi, tahini ekleyin. Baharatları, yağı, salçayı ve tuzu da ilave edip hepsini yoğurun. Hazırladığınız bu harç ile lahana yapraklarını sarın. Yayvan bir tencerenin dibine, kullanmadığınız lahana parçalarını döşeyin. Sarmaları tencereye dizin. İki su bardağı kadar sıcak su ile kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Sos için; dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz, karabiber ve biraz suyu blender'dan geçirip pişen dolmanın üzerine dökün ve hemen servis yapın.
KAMHİ ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir gece önceden suda ıslatılan dövme ve nohut, etle birlikte ateşe atılır. Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır. Yemeğin suyu eksildikçe üzerine kaynar su eklenir. Et kemikten ayrılıp yemeğin malzemesi eriyince kemikler çıkarılır. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır. Çorbanın üzerine kızgın yağ gezdirilip baharatlar serpilir.
HALKA TATLISI
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle şerbetin yapılmış ve soğumuş olması gerekiyor. Hamuru için gerekli olan malzemeler karıştırılır. Sıkma torbası ya da pompaya doldurularak kızgın yağa sıkılarak kızartılır. Kızaran tatlılar yağdan çıkartılıp direkt şerbete atılır. 1-2 dakika şerbeti çekmesi beklenir ve şerbetten çıkartılır.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.