Sumaktan gelen ekşi lezzet
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nın bugünkü konuğu ekşi lezzeti ile soğan salatalarının vazgeçilmezi sumak. Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur. Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan sumak elde edilir. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir. Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi dışında her yerde yetişir. Bakalım hem taneli hem de öğütülmüş halini yorumladığım tariflerimi beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
SUMAKLI KAŞIK SALATA
YAPILIŞI: Domates, turşu ve salatalığı küçük küp halinde doğruyoruz. Soğanı da dörde bölüp ince ince doğruyoruz. Maydanozları da küçük küçük doğrayıp salataya ekliyoruz. Sumak ve tuzu ekleyip, limonunu sıkıyoruz.
SUMAKLI SOĞAN SALATA
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Soğanları küçük küçük doğruyoruz ve yıkıyoruz. Maydanozu temizleyip doğruyoruz ve diğer malzemeleri de tek tek karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
SUMAKLI KURU DOLMA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanları haşlıyoruz. Bir yandan da sumak hariç malzemelerle harç hazırlıyoruz. Yumuşayan patlıcan ve biberleri harç ile dolduruyoruz. Sumağın üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekliyoruz, demlenmesini bekliyoruz. Suyunun rengi değişince süzgeçten geçirilerek dolmaların üzerine ekliyoruz. Yavaş yavaş üç su bardağı kadar su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.