Tarlaya ektim soğan
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün göz yaşartıcı tariflerim var. 'Göz yaşartıcı tarifler nasıl oluyor İdilika?' diye soruyorsunuz değil mi? Bol soğanlı yemekler pişireceğiz ve soğanı mercek altına alacağız; o nedenle gözlerimiz biraz yaşarabilir. Bilinen bazı beyaz soğan türleri, az acı oluşuyla çiğ yemeye daha uygundur. Soğanın çiçekleri de salataları süsler. En sevdiğim şeylerden biridir soğanlı ekmek; bazen rulo gibi sarılır, bazen de kek formunda biberiye aromalı yapılır. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
SOĞANLI YUMURTA
YAPILIŞI: Soğanlar yarım halka şeklinde doğruyoruz, zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine yumurtaları kırıp tuz serpiyoruz. Piştikten sonra pul biber serperek servis yapıyoruz.
YEŞİL SOĞANLI CACIK
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Salatalığı, soğanı ince ince kıyıyoruz. Ardından yoğurdu, suyu, tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine pul biber ve nane serpip servis ediyoruz.
SOĞANLI PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pirinçler yıkıyoruz. Soğanları tereyağında kavuruyoruz, yanmadan pirinçleri ekliyoruz ve tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ince doğranmış maydanozları ekliyoruz. Üç su bardağı kaynar su ekliyoruz, kaynayınca altını iyice kısıyoruz ve yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.