Tavşan kanı sofralar
İnce belli, sıcacık, halis muhlis bir Türk lezzetidir çay... Lezzetli bir çay içmek için ilk dikkat etmemiz gereken şey, çay seçimidir. Damak tadımıza uygun olan çayı bulup doğru demleme teknikleri ile demlememiz gerekiyor... Çay; yalnızca kahvaltıda ve yemeklerden sonra içilen, sıcak bir Türk içeceği değildir. Bugün size çayın aromasını alabileceğimiz farklı lezzetler hazırladım. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
ÇAYLI KAKAOLU KEK
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri üç dakika mikserle çırpıyoruz. Yağ, çay ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozu, kakao, un ve vanilyayı eliyoruz, karışıma ekleyerek yumuşak kıvamlı kek hamuru elde ediyoruz. Kek kalıbının dibini yağlıyoruz. Hamuru dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
SÜTLÜ ÇAY
MALZEMELER
YAPILIŞI: Hazır sıcak çayımız varsa; sadece bir bardak sütü, cezvede tam kaynamaya başlayınca ateşten alıyoruz. Sonra içine yarım su bardağı sıcak çay demini döküyoruz. Şeker ya da tuz katarak afiyetle içiyoruz.
ÇAYLI TARÇINLI KURABİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Önce oda sıcaklığındaki tereyağını, şekeri, sıvı yağı ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Çay, tarçın ve vanilyayı ilave ediyoruz. Azar azar un ilave edip yoğuruyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İstersek, önce yumurta akına, sonra fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırına veriyoruz, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.