İDİL ÇİMRİN

Bal kabağı çıktı meydane hepsi birbirinden şahane

Kış aylarının en sağlıklı, en lezzetli meyvelerinden birini İdilika'nın Mutfağı'na konuk ediyoruz bugün. Türk mutfağında en yaygın kullanım şekli kabak tatlısı olsa da biz Giritliler, balkabağınden börek, köfte, çorba, mücver gibi birçok farklı yemek yapabiliyoruz. Büyüklerimiz rendelenmiş balkabağı ve lor peynirli şahane börekler yaparmış. Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
BAL KABAKLI PUDİNG
MALZEMELER
2 kutu krema
6 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
BALKABAĞI PÜRESİ İÇİN:
500 gr. balkabağı
2 su bardağı toz şeker
2 adet portakalın suyu
YAPILIŞI: Bir kabın içine süt, nişasta ve jelatini koyup çırpıyoruz. Bir tencerenin içine kremaları boşaltıp üzerine toz şekeri serpip karıştırıyoruz. Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan kremanın içine süt, jelatin ve nişastalı karışımı döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynama noktasına gelip koyulaşana dek pişiriyoruz. Bal kabağı püresi için; bal kabağını, portakal suyunu ve toz şekeri pişiriyoruz, blender'dan çekiyoruz. Pudingleri servis kaselerine döküp bir saat buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine bal kabağı püresini ekliyoruz.
TAHİNLİ BAL KABAĞI TATLISI
MALZEMELER
1 kg. bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
100 gr. kaymak
50 gr. tahin
YAPILIŞI: Bal kabakları tencereye dizilir. Üzerine toz şeker ve bir su bardağı su ilave edilir, kısık ateşte pişirilir. Tahin ve kaymak ile servis edilir.
BAL KABAKLI KAYGANA
MALZEMELER
1 kilo bal kabağı
2 demet taze soğan
2 kahve fincanı un
5 adet yumurta
1 demet dereotu
1 demet nane
1.5 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yeterince tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Bal kabağını rendeliyoruz. Soğanları, dereotunu ve naneyi ince ince kıyıyoruz. Çok hafif tuzlayarak unu ilave edip karıştırıyoruz. Öte yandan bir kap içine yumurtaları kırıp hafifçe çırptıktan sonra ilave ediyoruz. Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşarı da karıştırıyoruz. Kaşık kaşık alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.