Pazar turtası
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çay saatlerine uygun nefis üç turta tarifim var. Tariflerimden önce güzel bir lezzet yakalamak için neler yapmamız gerektiğine bir göz atalım... Mükemmel bir tart hamuru için kullanılan bütün malzemenin çok soğuk olmasına dikkat edin. Malzemeleri, kullanacağınız anda buzdolabından çıkarın. Mümkünse bir kapta karıştırdığınız un, tuz ve pudra şekerini de buzdolabında yarım saat soğutun. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
BOL ÇİKOLATALI TURTA
YAPILIŞI: İlk önce fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Kek kalıbını yağlıyoruz ve yağlı kağıt koyuyoruz. Üzerine bademleri ve çikolataları iyice parçalıyoruz. Bir kapta yumurta akını çırpıyoruz. Şekeri yavaşça ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Badem ve çikolatalı karışıma koyup karıştırıyoruz. Daha sonra hurmaları ekliyoruz. Hazırladığımız karışımı kalıba döküyoruz. Fırında 30 dakika pişiriyoruz. Kremasını hazırlamak için, kremayı ve ekstra şekeri köpürtüyoruz. Düzgün bir şekilde kekin üzerine sürüyoruz.
TARÇINLI ARMUTLU TURTA
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI: Hamuru yoğuracağımız kaba erittiğimiz margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafif karıştırıyoruz. Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Armutları rendeleyip bir tencereye alıyoruz, üzerine şekeri ekliyoruz. Armutlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Turtayı pişireceğimiz kabı sıvı yağ ile hafifçe yağlıyoruz. Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırıyoruz. Hamuru kabımıza döşüyoruz, armut harcını da üzerine yayıyoruz. Üstüne şeritleri koyup yumurta sarısı sürüyoruz. Armutlu turtayı 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Turta piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.
DAĞ MEYVELİ TURTA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Dağ meyvelerini hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz. Margarini, yumurtayı ve şekeri elimizle iyice karıştırıyoruz. Un, fındık, tarçın ve karanfil tozunu ekliyoruz. Yavaş yavaş margarin ekleyip yoğuruyoruz. Hamurun dörtte üçünü kalıba yayıyoruz. Altına yağlı kağıt yayabilirsiniz. Üstüne dağ meyveli reçeli sürüyoruz. Kalan hamurla şeritler yaparak turtanın üstünü süslüyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.