Yağlı ballı lezzetler
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yağlı ballı lezzetler var. Tatlıların en kolayı, en basiti ve en doğalı olan bu tarifler tamamen gezip gördüğüm köylerde bizzat deneyip tadına doyamadığım lezzetler. Hem yapımları çok basit, hem de güzel bir tereyağı ve güzel bir bal ile lezzetleri zirveye ulaşıyor. 'Yağlı ballı yumurta mı olur?' dediğinizi duyuyor gibiyim. Ben bu yumurtayı bizzat Tokat'ta yedim ve gerçekten tadı o kadar nefisti ki sizlerle paylaşmadan edemedim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilkaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
YAĞLI BALLI TATLISI
YAPILIŞI:
Tereyağını eritip içine şekeri ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp suyu ekliyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yedi-sekiz dakika kadar daha kaynatıyoruz, bal ekleyip şireyi ocaktan alıyoruz. Yufka ekmek veya bazlamayı elimizle ufak parçalara bölüp, üzerine şireyi döküyoruz. Birkaç dakika şirenin çekmesini bekleyip servis ediyoruz.
YAĞLI BALLI KATMER
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tereyağı ve şekerin ölçüsünü vermedim çünkü zevke kalmış. İsterseniz az koyun, isterseniz çok, sizin tercihiniz. Tezgahın üzerine yufkayı seriyoruz. Her yerine tereyağından minik minik serpiyoruz. Şekeri avucumuza alıp yufkanın her yerine serpiyoruz. Yufkanın bir ucunu ortasına, diğer ucunu onun üstüne atıyoruz. Orta kısma yine yağ ve şeker serpip yufkanın bir tarafını ortaya atıyoruz. Yine yağ ve şeker serpip diğer ucunu üstüne atıyoruz. Böylelikle zarf şekline gelmiş oluyor. Yufkayı az yağlanmış bir tavaya koyuyoruz, ocağın en büyük gözünde kısık ateşte pişiriyoruz.
YAĞLI BALLI YUMURTA
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Sahanda tereyağını eritiyoruz. Yumurtaları kırıp dağıtıyoruz. Kapağını kapatıp pişiriyoruz. Pişen yumurtaya bal döküp servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.