Şeker pancarından beklenilenin fazlası
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün sofralarda kendi formunda görmeye pek alışkın olmadığımız şeker pancarını misafir ediyoruz. Şeker üretiminde büyük bir rolü olan şeker pancarı çok faydalı bir gıdadır. Ancak faydaları bilinmediğinden olsa gerek fazla tüketilmez. Sadece şeker olarak tüketilmektedir. Oysa şeker pancarının birçok şekilde tüketimi mevcuttur. Sizin için derlediğim bu reçeteleri bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilkaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
ZEYTİNYAĞLI ŞEKER PANCARI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın. Pancarı ve havucu küp küp doğrayın. Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ve kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve üç-dört dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz karışıma havuçları ekleyerek iki dakika daha kavurun. Son olarak bezelyeleri, portakal suyunu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar bir saat kadar pişirin.
ŞEKER PANCARI TATLISI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Folyo kağıdın içine şeker pancarını bütün olarak yerleştirin. Hava almayacak şekilde fırında pişirin. Pişen pancarı büyük bir tabağa alın ve pancar soğumadan soyun. Soğudukça soyulması zorlaşıyor. Soyduğunuz pancarı dilimleyerek, vişne reçeli ile servis edebilirsiniz.
KREMALI PANCARLI PATATES
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pancarları soyun ve 10 dakika haşlayın. Patateslerle birlikte parmak dilimi şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, krema, biberiye, ince doğranmış fesleğen ve taze kekik ile iyice harmanlayın. Malzemeleri alabilecek uygun bir kaba bir sıra pancar, bir sıra patates olacak şekilde yerleştirin. Üzerini folyoyla kapatarak, 170 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin. Üzerine rendelediğiniz beyaz peynir ve bir yemek kaşığı ufak ufak doğranmış tereyağını koyun ve beş dakika daha pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.