İdilika ile 30 dakika
Dün akşam çok sevdiğim bir arkadaşım bana akşam yemeğine geldi. Yine zamanla yarıştığım, koşturmanın bolca yaşandığı 30 dakikalık serüvenin içine girdim. Misafir ağırlamayı oldum olası çok sevmişimdir. Bazen bir konsept belirlerim; çok sayıda arkadaşımı çağırırım ve tüm gün o davet için uğraşırım.Bazen de zor bir yemek seçip o yemeğin neredeyse tüm bileşenlerini kendim yapmaya çalışırım. Bazense böyle hazırlıksız yakalanırım ve bir koşuşturmanın içinde bulurum kendimi. Bakalım bugün sizler için yazdığım tarifleri beğenecek misiniz?
SOSLU BİFTEK
YAPILIŞI: Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırıyoruz. Biftekleri arkalı önlü çok az yağda çeviriyoruz. Biftekleri üzerine yeteri kadar su koyarak düdüklüye düzgün bir şekilde diziyoruz. Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayıyoruz. İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave ediyoruz. Son olarak baharatları da en üste serpiyoruz. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kaynama sesi duyduktan sonra kısık ateşe alıyoruz. 20-25 dakika pişiriyoruz.
MANDALİNALI MUHALLEBİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Süt ve şekeri bir tencereye alıp ara ara karıştırıyoruz. Isınmaya başlayınca içerisinden birkaç kaşık alıp, bir kasede nişastayı iyice açıyoruz. Daha sonra mandalina suyunu ve nişastayı yavaşça ilave ediyoruz. Ateşi hafif kısarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz ve hemen vanilyayı ekliyoruz. Servis kaselerine paylaştırıyoruz.
BAHARATLI PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yemeklik doğranmış soğanı, tereyağı ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavuruyoruz. Yıkanmış pirinçleri soğanlara ilave ederek 5 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatları istediğimiz miktarda ekliyoruz. Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış ve kaynar haldeki tavuk suyundan üç su bardağı ilave ediyoruz. Tuzu da ilave ediyoruz, ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.