İDİL ÇİMRİN

Brüksel lahanasından gelen lezzet

Türkiye'de üretimine son yıllarda başlanan, turpgiller ailesinin en sevimli üyesi, minik yeşil matruşka sebze Brüksel lahanası sürekli karşımıza çıkıyor. Ben de boş durmadım tabii bu şirinlik abidesi sebzeyi mercek altına aldım. Çoğunlukla et yemeklerinin yanında garnitür olarak sotelenen ya da haşlanıp zeytinyağı ve limon ile salatası yapılan bu minik yeşil yumru sebzemiz, mutfakta çalışırken bana çok ilham verdi.
SARIMSAKLI PEYNİRLİ BRÜKSEL LAHANASI
MALZEMELER
1 paket Brüksel lahanası
1 kase galeta unu
2 yemek kaşığı rendelenmiş tulum peyniri
2 diş sarımsak
YAPILIŞI: Brüksel lahanalarını önce buharda haşlıyoruz ve çok yumuşamadan alıyoruz. Rendelenmiş tulum peyniri, baharatlar, sarımsak ve galeta ununu karıştırıyoruz. Brüksel lahanalarını henüz ıslakken bu karışıma buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz.
BRÜKSEL LAHANA KÖFTESİ
MALZEMELER
2 adet patates
2 adet havuç
1 paket Brüksel lahanası
2 adet taze soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Bir miktar zeytinyağı
YAPILIŞI: Brüksel lahanalarını ve taze soğanı ince ince doğruyoruz, rendelenmiş havuç ve rendelenmiş patatesle karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri ilave edip mücver harcı elde ediyoruz. Bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp büyükçe bir kepçe köfte harcından alıyoruz. Arkalı önlü çevirerek pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Daha hafif bir mücver için üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile fırınlayabilirsiniz. Diğer yandan severseniz doğranmış maydanoz ve dereotu da çok yakışıyor.
ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI
MALZEMELER
1 paket Brüksel lahanası
250 gr. arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Lahanaları dış kabuklarını temizleyip sirkeli suda bekletiyoruz. Zeytinyağında arpacık soğanları ve sarımsakları soteliyoruz. Küp küp patates ve küp küp havuçları ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Brüksel lahanalarını bütün olarak atıyoruz. Tuz, karabiber ve bir su bardağı kadar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.