Yer elmasını tanıyalım
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yer elmalı tariflere yer veriyorum. Bu lezzetin anayurdu Brezilya ve Şili. Avrupa'ya ancak 17'nci yüzyılda getirilip yetiştirilmeye başlanmış. Yer elmasının yetiştirilme şekli patatese, tadı ise turp ve enginara benzemektedir. Bu tadın oluşmasına neden olan etken, yapısında barındırdığı insülin maddesidir. İçeriğinde nişasta barındırmaması nedeni ile şeker hastalarına önerilen bir sebzedir. Bugünlük benden bu kadar. Bana dilediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz...
MANDALİNALI YER ELMASI
YAPILIŞI: Yer elmalarının kabuklarını soyuyoruz. Ufak olanlarını bütün olarak bırakıyoruz, büyük olanları birkaç parçaya bölüyoruz, kararmamaları için limonlu suda bekletiyoruz. Havuçları doğruyoruz, patatesin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz. Arpacık soğanlarının ve sarımsakların kabuklarını soyuyoruz. Tencereye tüm malzemeleri koyuyoruz. Mandalina suyunu ve bir çay bardağı suyu ekliyoruz. Tuz, bir adet küp şeker ve sızma zeytinyağını koyuyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz ve soğuyunca ayıklanmış dereotu veya maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.
ZERDEÇALLI YER ELMASI ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabuklarını ince bir şekilde soyduğumuz yer elmalarını küçük küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağını küçük bir tencerede kızdırıyoruz. Unu kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar ikiüç dakika kavuruyoruz. Toz zerdeçalı katıp karıştırıyoruz. Doğranmış yer elmalarını tencereye aktarıp arada karıştırarak birkaç dakika soteliyoruz. Süt ve suyu ekleyip orta ateşte yer elmaları yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Kıvam alan ve pişen çorbaya tuz ve karabiber katıp pürüzsüz bir hal alması için blenderdan geçiriyoruz ve servis ediyoruz.
YER ELMASI MEZESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yer elması soyulduktan sonra hemen kararır, o yüzden kabuklarını soyar soymaz içi su dolu bir kaba koyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz yer elmasını ve havucu yoğurdun içine rendeliyoruz. Dereotu ve diğer malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz. Ayrıca cevizi de kırıp içine ekliyoruz ve servis ediyoruz.Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yer elmalı tariflere yer veriyorum. Bu lezzetin anayurdu Brezilya ve Şili. Avrupa'ya ancak 17'nci yüzyılda getirilip yetiştirilmeye başlanmış. Yer elmasının yetiştirilme şekli patatese, tadı ise turp ve enginara benzemektedir. Bu tadın oluşmasına neden olan etken, yapısında barındırdığı insülin maddesidir. İçeriğinde nişasta barındırmaması nedeni ile şeker hastalarına önerilen bir sebzedir. Bugünlük benden bu kadar. Bana dilediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz...
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.