İDİL ÇİMRİN

Turşulu yemek olur mu?

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mevsiminde kurduğumuz turşular ile ani durumlarda nasıl lezzetli mi lezzetli yemekler elde edebiliriz diye sizler için hazırlık yaptım. Başta Karadeniz yöresi olmak üzere Anadolunun birçok ilinde turşu ile yapılan ekonomik reçeteler mevcut. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
TURŞU KAVURMASI
MALZEMELER
1 kg. taze fasulye turşusu veya lahana turşusu
1 adet soğan
200 gram tereyağı
1 adet domates
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI: Turşunun suyunu süzüp iri şekilde doğrayın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun ve turşuyu ekleyin. Küp doğranmış domates, kırmızı tozbiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi 4-5 dakika kavurun ve ocaktan alın.
LAHANA TURŞULU KAPUSKA YEMEĞİ
MALZEMELER
1 adet küçük lahana
1 yemek tabağı lahana turşusu
1 avuç pirinç
125 gr. kıyma
2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 çay kaşığı pul biber
Tuz
YAPILIŞI: Lahanayı doğruyoruz. Diğer taraftan soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz. Ardından salçayı ekleyip kavuruyoruz. Lahanayı, doğranmış lahana turşusunu ve pirinci ekliyoruz. Pul biberi koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Eğer suyu az gelirse çok olmamak şartıyla ilave yapabilirsiniz. Pirinç pişince yemeğimiz hazır demektir.
TURŞULU BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 kase pilavlık bulgur
1 kase doğranmış fasulye turşusu
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1. 5 kase sıcak su
YAPILIŞI: Öncelikle soğanı ince kıyalım tencereye alalım yağı ekleyip biraz kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip karıştıralım turşuyu da ekleyip biraz daha kavuralım. Son olarak bulguru soğuk su ile yıkayıp süzelim ve tencereye alalım. Suyunu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu çekince servis edelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.