Turşulu yemek olur mu?
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mevsiminde kurduğumuz turşular ile ani durumlarda nasıl lezzetli mi lezzetli yemekler elde edebiliriz diye sizler için hazırlık yaptım. Başta Karadeniz yöresi olmak üzere Anadolunun birçok ilinde turşu ile yapılan ekonomik reçeteler mevcut. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
TURŞU KAVURMASI
YAPILIŞI: Turşunun suyunu süzüp iri şekilde doğrayın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun ve turşuyu ekleyin. Küp doğranmış domates, kırmızı tozbiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi 4-5 dakika kavurun ve ocaktan alın.
LAHANA TURŞULU KAPUSKA YEMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Lahanayı doğruyoruz. Diğer taraftan soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz. Ardından salçayı ekleyip kavuruyoruz. Lahanayı, doğranmış lahana turşusunu ve pirinci ekliyoruz. Pul biberi koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Eğer suyu az gelirse çok olmamak şartıyla ilave yapabilirsiniz. Pirinç pişince yemeğimiz hazır demektir.
TURŞULU BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle soğanı ince kıyalım tencereye alalım yağı ekleyip biraz kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip karıştıralım turşuyu da ekleyip biraz daha kavuralım. Son olarak bulguru soğuk su ile yıkayıp süzelim ve tencereye alalım. Suyunu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu çekince servis edelim.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.