Bir başkadır pazar kahvaltısı
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün pazar kahvaltılarınıza renk katacak alternatif tarifler var. Yapımı hem çok pratik, hem de son derece lezzetli olan bu kahvaltılıkları mutlaka deneyin. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
TAVADA PATATES BÖREĞİ
KIZARTMAK İÇİN;
YAPILIŞI: Patateslerimizi rendeleyip suyunu sıkıyoruz.. Derin bir kasede yumurtalarımızı çırparak üzerine patates, rende kaşar peyniri, incecik doğranmış sucuk, maydanoz, mısır unu, sıvı yağ, karabiber, tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamıza 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekliyoruz. Harcımızı 1 cm kalınlığında eşit şekilde tavamıza yayıyoruz. Kenar kısımlarını spatulayla düzeltiyoruz. Orta ateşte kapak yardımıyla ters yüz yaparak pişiriyoruz. Fazla yağı varsa süzdürüp servis tabağına alarak dilimleyip servis yapıyoruz.
ÇITIR ÇITIR MİLFÖY
MALZEMELER
YAPILIŞI: 3 adet milföy hamurlarını tezgahın üzerine uzunlamasına seriyoruz. Ortadan bıçak yardımıyla kesiyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde hamurların orta kısmına üzerine ilave ediyoruz. İki parmağımızın yardımıyla hamurları şekildeki gibi birleştiriyoruz. Kapattığımız hamurları her iki ucundan tutup simit şeklinde çeviriyoruz. Bir tabağın içerisine kavrulmuş susamı ilave ediyoruz. 2 yemek kaşığı pekmezi bir çay bardağı suyun içine ilave edip karıştırıyoruz. Pekmezli suyu da tabağa boşaltıp milföy simitleri ilk pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susamın içerisine buluyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz
EKMEKSİZ TOST
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kaşar peynirini rendeliyoruz. Patatesleri soyup rendeliyoruz. Patatesleri rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı çırpıyoruz, tuzu, pul biberi, peyniri ve patatesleri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıda harcı yayıyoruz, ısınmış tost makinasına yerleştiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.