Karantinada sevgililer günü
Bugün Sevgililer Günü ancak pandemi sebebiyle dışarı çıkmamız imkansız... O halde biraz esprili yaklaşarak erkekleri mutfağa sokalım istedim. Biliyorum her yer dağılacak, yerler kırıntı dolacak, ocaklar yağlanacak ama olsun.. Senede sadece birgün onlar da bizler için yemek yapıp sofra hazırlasınlar... Sürpriz yapmaya var mısınız?
MALZEMELER
PAZI ÇORBASI
YAPILIŞI: Pazıların yapraklarını yıkıyoruz, beş dakika haşlayıp süzüyoruz. Piyazlık doğranmış soğanı katıyoruz, dört-beş dakika kavurup unu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Tuzu ve et suyunu ekleyip orta ateşe pişiriyoruz. Pazıları ilave edip bir-iki dakika daha pişirdikten sonra kremayı ilave ediyoruz. Blender'dan geçirip servis ediyoruz.
SOSLU TAVUK BONFİLE
MALZEMELER
MARİNE İÇİN:
YAPILIŞI: Marinat malzemelerini hazırlıyoruz, bonfileleri 20 dakika marine ediyoruz. Sos için; havuç ve mantarı doğruyoruz, yüksek ateşte soteliyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz. Baharatları ve sotelediğimiz havuç ve mantarları ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavuk dilimlerini yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
VİŞNELİ AYVA TATLISI
YAPILIŞI: Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Ortadan kesip içini oyuyoruz. Tencereye ayvaları koyuyoruz. Her ayvanın üstüne 2 kaşık şeker koyuyoruz. Suyu, vişne suyunu, kabuk tarçını, karanfil ve ayva çekirdeklerini koyuyoruz. Üzerlerindeki şeker eriyince iki tarafının da kırmızı renk alması için ayvaları ters çeviriyoruz. Ayva yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.