Anadolu’nun ekonomik lezzetleri
Herkese merhaba. 'Her gün ne yemek pişirsek?' sorunsalı tüm kadınların derdi. Üstelik mutfak bütçesini yönetebilmek de ayrı bir tecrübe istiyor. Hem doyurucu, hem ekonomik yemekler hazırlamak zaman zaman biz kadınları yorsa da, Türk kadınları mutlaka bir yolunu buluyor. Bugün de güzelim İç Anadolu'nun lezzetli ve hesaplı yemeklerini sizinle paylaşıyorum. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
SOĞANLAMA
YAPILIŞI: Tavada kızmış sıvı yağa, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara pul biber ve tuz ekliyoruz. Üzerine yumurta kırıyoruz. Yumurta pişince servis ediyoruz.
ASİDE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sıvı yağı ısıtıp unu kavurmaya başlıyoruz. Unun kokusu çıkınca su ilave edip çektiriyoruz. Üzerine pekmezi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Helvamız olunca cevizlerle süslüyoruz.
BULGUR ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Soğan ve sivri biberi temizleyip kıyıyoruz. Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp soğanları kavuruyoruz. Biberleri ekleyip dört-beş dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sulandırılmış salça ve et suyunu ekliyoruz. Biraz kaynatıp bulguru ilave ediyoruz. 15 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. Kıyılmış maydanoz ile süslüyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.