Glüten düşmanı tarifler
Selamlar, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün okuyucum Murat Bey'in özel isteği ile glütensiz tariflere yer vermeye devam ediyorum. Yerli piyasada bu ürünleri kolaylıkla bulabileceğiniz gibi, kendiniz de rondodan çekerek bu unları elde edebilirsiniz.
MERCİMEK UNUNDAN EKMEK
YAPILIŞI: Derin bir kasede iki adet yumurta çırpılır; içine bir su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağı eklenip iyice çırpılır. Ardından iki su bardağı mercimek unu eklenip karıştırmaya devam edilir. Bir çay kaşığı mahlep, bir çay kaşığı karbonat, bir yemek kaşığı sirke ve şeker ilave edilerek karıştırılır. Kek kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur yağlanmış tepsiye dökülür ve üzerine çörek otu veya susam serpilir. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
NOHUT UNLU KREP
MALZEMELE
YAPILIŞI: Tüm malzemeler karıştırılır. Kısık ateşte çok az tereyağıyla arkalı önlü pişirilir. Üzerine istediğiniz ürünü sürüp yiyebilirsiniz.
KURU FASULYE EZMESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kuru fasulye unu, su ve sıvı yağ eklenerek pişirilir. Koyulaşıp fokurdayınca ocak kapatılır, baharatlar eklenir. Soğuyunca tahin, limon suyu ve sarımsak eklenip karıştırılır. Üzeri tane nohut ve taze naneyle süslenerek servis edilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.