Kazma kürek yaktıran havalara sıcacık yemekler
Malum Mart ayına girdik. 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözünden hareketle; çorbada benim de bir tutam tuzum bulunsun diyerek tam hasta çorbası diye adlandırabileceğimiz lezzette bir çorba yaptım. Ayrıca nefis bir ev köftesi ve çocukların gorünce karşı koyamayacağı sarımsaklı kekikli bir patates de hazırladım.
EV KÖFTESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Derin bir kaba soğan rendeliyoruz. Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu ekliyoruz. Yoğuruyoruz. Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartıyoruz ya da yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER
TERBİYESİ İÇİN:
YAPILIŞI: Bütün sebzeleri temizleyip yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine sekizdokuz su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blenderdan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz. Limon ile servis ediyoruz.
SARIMSAKLI KEKİKLİ PATATES
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yıkayıp kuruladığımız patatesleri bıçak yardımıyla eşit aralıklarla dilimliyoruz. Dilimlerinin kopmamasına özen gösteriyoruz. Patatesleri fırın kabına diziyoruz, kabın içine taze kekikleri, ikiye böldüğümüz sarımsakları ve biberiye dalını ilave ediyoruz. Fırına vermeden üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber serperek lezzetlendiriyoruz. Patatesleri 185 derecede önceden ısıttığımız fırında 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan patateslere tereyağı ilave ediyoruz. Fırının ızgarasını açarak patatesleri 10 dakika daha pişiriyoruz. Eriyen tereyağını kaşık yardımıyla patateslerin üzerine gezdiriyoruz ve doğradıgımız taze yeşillikler ile servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.