Mayhoş lezzet semizotu
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, pek çok yerde yetişebilme özelliğine sahip olan semizotlu tariflere yer veriyoruz. Semizotu, tam bir şifa kaynağı. Besin değeri yüksek olan semizotu, en fazla Omega 3 değerine sahip olan sebze olarak biliniyor. Antioksidan vitaminler olarak kabul edilen A ve C vitaminlerini bol miktarda içeren semizotu, bu özelliğiyle ıspanaktan daha fazla antioksidan etkiye sahiptir. Semizotu ayrıca; diyet lifi, vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
SEMİZOTU SALATASI
YAPILIŞI:
Malzemeleri dilediğimiz gibi doğruyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp arzuya göre sosunu ekleyip servis ediyoruz.
SEMİZOTLU TAVA BÖREĞİ
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Semizotunu iyice yıkayıp istediğimiz boyutta doğruyoruz. Domatesi, biberleri ve soğanı çok küçük doğruyoruz. Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Yufkaların bir tanesini yağladığımız tavaya yayıyoruz. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı yufkanın üzerine sürüyoruz. Diğer yufkaları parçalayarak ve aralarına semizotlu harcı paylaştırarak üst üste koyuyoruz. En üste ise en alttaki yufkanın sarkan kenarlarını kapatıyoruz. Sosu üzerine bolca sürüyoruz. Kısık ateşte alt üst yaparak pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.