Vişne yemenin zamanı
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'na bugün, mayhoş ve nev-i şahsına münhasır vişneyi konuk alıyoruz. Bir renge kendi ismini verdiğine göre vişnenin oldukça karakterli bir yapısı var diyebiliriz, öyle değil mi? Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
VİŞNELİ SALATA
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Akdeniz yeşilliğini servis tabağına yerleştiriyoruz. Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 5-6 dakika yumuşatıyoruz. Domatesler yumuşadığında dörde bölerek servis tabağına alıyoruz. Üzerine cevizleri serpiştiriyoruz. Tulum peynirini üzerine yerleştiriyoruz. Vişne tanelerini ekliyoruz. Sosu için; zeytinyağı ile vişne suyunu karıştırıyoruz. Salataya gezdirerek servis yapıyoruz.
KARA ORMAN KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Üç yumurtayı, 1.5 su bardağı şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine bir çay bardağı süt, bir çay bardağı yoğurt, bir su bardağından az sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Başka bir yerde elenen 2.5 su bardağına yakın unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz ve spatula yardımıyla söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba hamurumuzun yarısını döküp vişneleri diziyoruz. Kalan hamuru da üzerine döküp yeniden çikolata ve vişne dizip önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
VİŞNELİ BONFİLE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Fırını 200 dereceye getiriyoruz. Ufak bir kasede zeytinyağını, rende sarımsağı, şekeri, soğan tozunu, limon suyunu, vişne suyunu, baharatları, paprikayı, acı pul biberi, tuzu ve karabiberi karıştırıyoruz. Bonfileleri fırın kabına alıp üzerine hazırladığımız zeytinyağlı sosu döküp karıştırıyoruz. Dilim halinde kesilmiş limon ve soğan halkalarını aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Biberiye, kekik, tuz, vişne ve karabiber ekleyip bir saat üzerini örtmeden pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.