Akşama ne pişirsem?
Herkese merhaba. 'Akşama ne pişirsem?' sorunsalı tüm kadınların ortak derdi. Bugün sizlere hem son derece pratik, hem de lezzet küpü bir menü hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
KÖRİLİ MERCİMEK ÇORBASI
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi aynı anda tenceremize koyuyor, hep beraber kaynatıyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Dip not olarak aklınızda bulunsun, aslında köri baharatı diye bir şey yoktur. Köri 40'ı aşkın baharatın bir karışımı olarak Hint mutfağından modern mutfak kültürümüze girmiş bir baharat karışımıdır.
ZERDEÇALLI PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pirinci tuzlu suda bekletiyoruz ve ardından bol soğuk su ile yıkayıp süzdürüyoruz. Tencereye tereyağı koyup pirinçleri kavuruyoruz. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuşüzümlerini ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
SOYA SOSLU SARIMSAKLI TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Tercihen bir gece dinlense çok daha lezzetli olacaktır. Ardından teflon tavayı ısıtıp tavuklar pişene kadar suyu içinde kalsın diye önce yüksek ateşte mühürleyip ardından orta ateşte pişiriyoruz. Servis önerisi: Kırmızı soğan ile sotelenmiş bebek patatesler ile enfes oluyor.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.