İDİL ÇİMRİN

Lezzet garantili poğaçalar

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis poğaçalar hazırlıyoruz. Lezzet garantili bu tarifleri denemenizi şiddetle öneririm. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
MAHLEPLİ POĞAÇA
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı dışı için)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı kaymak
1 yemek kaşığı toz mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Maydanoz, dereotu, yeşil biber
1 kase Urfa peyniri
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Maydanoz, dereotu ve yeşil biberi minik minik doğruyoruz. Üzerine diğer tüm malzemeleri ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Bezelere ayırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Turbo ayarlı fırında 185 derecede pişiriyoruz.
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
Beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI: Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını alıp karıştırıyoruz. Biraz un, kabartma tozları, tuz, şeker ve sirke ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve iç malzemesini koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
ANNE POĞAÇASI
MALZEMELER
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
Dilediğiniz kadar ince kıyılmış dereotu
3.5 su bardağı un
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 damla pekmez
Susam veya çörek otu
YAPILIŞI: Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp hepsi özdeşleşene kadar elimizle güzelce karıştırıyoruz. En son un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp ortasını açıyoruz. İçine peynir veya kaşar peyniri koyup kapatıyoruz. Pekmez ve yumurta sarısını çırpıp poğaçaların üzerlerine sürüyoruz. Üstüne isteğe bağlı çörek otu veya susam döküp 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.